Utakmica protiv Brazila
0

Maradona odlučio - Messi i Tevez u napadu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektor argentinskih nogometaša Diego Maradona otkrio je novinarima sastav kojim će u subotu u Rosariju pokušati pobijediti Brazilce u dvoboju 15. kola južnoameričkih kvalifikacija za SP.

Za Argentinu će igrati: Mariano Andujar – Javier Zanetti, Nicolas Otamendi, Sebastian Dominguez, Gabriel Heinze – Maximiliano Rodriguez, Javier Mascherano, Juan Sebastian Veron, Jesus Datolo – Lionel Messi, Carlos Tevez.

Maradona sastav nije izdiktirao, ali ga je potvrdio nakon što ga je naveo jedan od novinara.

Vidi se odmah da se odlučio na opreznu i rezerviranu varijantu, reklo bi se čak i defanzivnu. Messi će igrati čistog napadača, a društvo će mu jedini praviti Tevez, koji je tako dobio prednost pred selektorovim zetom Sergijom Agüerom.

Stoperske su pozicije pripale tandemu argentinskog prvaka Otamendi – Dominguez, dok se mjesta u veznom redu našlo za veterana Verona i 25-godišnjega ljevonogog igrača Napolija Jesusa Datola.

  • Napast ćemo Brazilce svim sredstvima – obećao je Maradona dodavši:

  • Moramo izaći na teren i ugušiti igru Brazilaca. Moramo ih držati na njihovoj polovini terena, te paziti na Kaku, Robinha i Luisa Fabiana. Moramo ih onemogućiti u kontranapadima, i paziti na odbijance u našem 16-ercu.