Video
0

Maradona najavio poziv Martinu Palermu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon desetogodišnje pauze robusni će 35-godišnji centarfor Boca Juniorsa, Martin Palermo, dobiti poziv za argentinsku nogometnu reprezentaciju.

Selektor Diego Maradona najavio je da će ga pozvati za junske kvalifikacijske dvoboje koji čekaju “gauče” protiv Kolumbije i Ekvadora.

Plavokosi će gorostas tako, po svemu sudeći, dobiti priliku odjenuti dres nacionalne momčadi prvi put nakon 1999. godine, i to u srazu s istom reprezentacijom protiv koje se “proslavio” na Copa Americi iste godine u Paragvaju, promašivši čak tri 11-erca u istoj utakmici. Kolumbijci su to iskoristili za pobjedu od 3-0.

Argentinci se u kvalifikacijama za SP u Južnoafričkoj Republici 6. juna sastaju na svom tlu (mjesto odigravanja još nije poznato) s Kolumbijom, dok ih tri dana kasnije čeka novi izlet na nadmorsku visinu od 3.000 metara, ovaj put u Ekvador. Prošlog su mjeseca Maradonini puleni deklasirani u La Pazu od Bolivijaca 6-1.

Predsjedniku Argentinskog nogometnog saveza (AFA) Juliju Grondoni Maradonina se ideja s Palermom, međutim, nije dopala. Njegov klub, Boca Juniors, u razdoblju oko ta dva sraza očekuje pregršt važnih ispita, pogotovo u Copi Libertadores.

Palermo je najbolji strijelac u argetinskom prvenstvu od aktivnih igrača. U Bocinom je dresu zabio 196 golova, a 34 otprije ima u dresu Estudiantesa. U Španiji je 21 gol zabio u dresu Villarreala, jedan u Betisovu i tri u Alavesovu.