Nogomet
4

Maradona kandidat za selektora UAE-a

Totalsport
Diego Maradona (Foto: Arhiv/AFP)
Diego Maradona (Foto: Arhiv/AFP)
Predsjednik Nogometnog saveza Ujedinjenih Arapskih Emirata Yousef Al Serkal potvrdio je da je Diego Maradona kandidat za selektora seniorske reprezentacije te zemlje.

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena je posljednjih godinu dana trener Al Wasla, kluba uz UAE-e. Iako dosad baš i nije imao previše uspjeha, u nacionalnom ga savezu očito smatraju dobrim kandidatom za selektora, a i sam Maradona je potvrdio da je zainteresiran za tu funkciju.

"Pronalazak novog selektora je naš prioritet, a Maradona je u najužem krugu. On je sada član nogometne obitelji UAE-a i svakako ćemo ga uzeti u obzir. Ne možemo preskočiti tako utjecajno ime u nogometnom svijetu", objasnio je Al Serkal.

Reprezentacija UAE-a je ispala iz utrke za plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine zbog čega je smijenjen Slovenac Srečko Katanec. Zamijenio ga je privremeni selektor Abdullah Misfir, ali u savezu sada traže trajno rješenje.

Maradoni bi to mogao biti drugi izbornički posao u karijeri. Ranije je, podsjetimo, vodio rodnu Argentinu s kojom je na SP-u 2010. dogurao do četvrtfinala u kojem ga je s 4-0 deklasirala Njemačka.