"Kritike me neće slomiti"
0

Maradona još vjeruje u odlazak na Svjetsko prvenstvo

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Diego Maradona, koji se nakon poraza 1:0 od Paragvaja našao u opasnosti da ne uspije odvesti Argentinu na SP iduće godine u Južnoafričkoj Republici, i dalje misli da će mu to, ipak, poći za rukom.

"Kritike me neće slomiti", rekao je Maradona nakon sinoćnjeg poraza, već šestog argentinskog u ovim kvalifikacijama.

Paragvaj je pobjedom dva kola prije kraja južnoameričkih kvalifikacije osigurao nastup na SP-u sljedeće godine, dok se Argentina našla u nezavidnoj situaciji.

Gaučosi su trenutno tek peti, na mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije, a do kraju kvalifikacija ugostit će još Peru, te u zadnjem kolu gostovati kod Urugvaja, koji je izravni suparnik Argentini za plasman u Južnu Afriku.

"Ne bojim se kritika. Ne bojim se nikoga. Ostajem argentinski selektor i nastavit ću obavljati svoj posao. Protiv vas novinara borim se od svoje petnaeste godine, a sada mi je 48. Dok u meni ima i kap krvi borit ću se da se Argentina kvalifikuje", izjavio je Maradona.

Kazao je kako ima igrače koji Argentinu mogu izvući iz neugodne situacije, dodavši kako će za to ipak cijela ekipa trebati igrati puno bolje u odnosu na zadnje dvije utakmice u kojima su Brazil i Paragvaj nanijeli bolne poraze dvostrukim svjetskim prvacima.

Jedan od najboljih svjetskih nogometaša Lionel Messi odigrao je sinoć lošu utakmicu te je izazvao žestoke kritike argentinskih novinare, no Maradona je odbio krivicu prebaciti na njega, istakavši da su Barceloninog igrača tokom čitave utakmice striktno čuvali paragvajski nogometaši.