Argentina
0

Maradona: Da smo ispali, otišao bih živjeti na Haiti

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Diego Maradona u srijedu je na televizijskoj stanici Canal 7 govorio o okolnostima koje su dovele do njegova skandaloznog trijumfalističkog ispada nakon pobjede u Urugvaju.
  • Izvinio sam se damama, ne i onima koji o nogometu govore na televiziji. Napravivši to, olakšao sam si dušu. I dalje ne žalim zbog toga – rekao je selektor argentinskih nogometaša, čije ponašanje nakon 1-0 pobjede u Montevideu i plasmana na SP od srijede istražuje nadležna komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

  • Nakon što smo se kvalificirali, rekao sam što sam rekao. Shvatam da su se ljudi uvrijedili. Shvatam da sam to rekao u udarnom televizijskom terminu, da su to gledala djeca...

  • Da smo koji slučajem ispali, morao bih pobjeći na Haiti. Znam da bi Diego Maradona bio prvi čovjek kojeg bi strijeljali.

  • Jednostavno, u tom trenutku sam dobio pravo na osvetu i iskoristio sam ga. Morao sam novinarima reći da nisu u pravu.

Maradona je nakon ključne pobjede otvorio dušu na press-konferenciji. Izvrijeđavši novinare rekao im je neka mu pop...

Na Canalu 7 govorio je i o nogometašima iz argentinske lige, kao i o Svjetskom prvenstvu.

  • Svaki igrač koji želi u Južnoafričku Republiku mora meni i stručnom stožeru pokazati da može podnijeti projekt zvan SP, što nije nimalo jednostavno. Treba podnijeti dugo vrijeme zajedničkog života, povrede. Moramo izgraditi grupu u kojoj će nogometaši pomagati jedni drugima. Što se lokalnih igrača tiče, mnogi su nas izvukli u dvjema ključnim utakmicama.