Meč Ekvador - Argentina
0

Maradona će riskirati s Messijem

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ispred Diega Armanda Maradone, selektora argentinske nogometne reprezentacije, je novo veliko iskušenje na vrućoj klupi.

Nakon 13 odigranih utakmica u južnoameričkim kvalifikacijama Argentina se nalazi u krugu onih koji će putovati na Svjetsko prvenstvo 2010. godine (četvrti su), ali njihova igra je daleko od očekivane, pa stoga gledaju u leđa Brazilu, Paragvaju i Čileu.

Još uvijek odzvanja njihov nedavni poraz kod Bolivije (6-1), koji Maradona neće tako skoro izbrisati. Podsjetimo, utakmice u bolivijskom La Pazu se igraju na nadmorskoj visini od 3.600 metara, a vrlo slična utakmica Argentinu očekuje u srijedu.

Glavni ekvadorski grad Quito je na sličnoj nadmorskoj visini, a Maradona ima i drugih problema u momčadi. Agüero je povrijeđen, Mascherano ima duple žute kartone, a najbolji igrač Leo Messi je prvotno također najavljen da bi mogao propustiti taj ogled. Razlog je bojazan da i on ne zaradi duple žute kartone, a sljedeća utakmica pred Argentinom je ona najvažnija - protiv Brazila.

Uprkos tome, Maradona je 24 sata prije početka utakmice protiv Ekvadora najavio da neće čuvati Messija, već da će od prve minute ponajbolji svjetski nogometaš biti u timu.

  • Nemamo vremena za kombinovanje i taktiziranje. Svaka nam je pobjeda bitna i stoga moraju igrati oni koji su najbolji, spremni i dostupni - rekao je selektor Maradona.