Izbori u Realu
0

Manuel Pellegrini adut Florentina Pereza

Totalsport
Kandidat za predsjednika Real Madrida Florentino Perez i njegov prvi suradnik Jorge Valdano odredili su ko će biti novi Realov trener, ako ih odbije Carlo Ancelotti.

Budući da Ancelotti neskriveno priželjkuje ostati u Milanu, gdje je osvojio baš sve i kao igrač i kao trener, tandem Perez-Valdano opredijelio se za iskusnog Manuela Pellegrinija.

Ovaj je 55-godišnji Čileanac posljednjih godina senzacionalno uspješno vodio Villarreal, do višekratnog plasmana u Ligu prvaka i drugog mjesta u španskom nogometnom prvenstvu 2008.

Pellegrini je cijenjen zbog autoriteta u svlačionici i napadačkog nogometa, no postoji prilična razlika između treniranja provincijskog kluba koji je do prije sedam godina bio anoniman i svjetske veličine kao što je Real.

Prema dnevniku As, Ancelotti je i dalje favorit, no njegov je cilj produženje s Milanom, a pored Reala Talijana želi i Chelsea, koja se finansijski sigurno može mjeriti sa Špancima.

S kojim će trenerskim adutom Perez i Valdano ući u borbu za vlast u Realu znat će se sigurno puno prije 14. juna, kad su na rasporedu predsjednički izbori.