Nogomet
0

ManU spreman platiti 60 miliona eura za Agüera

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Aktualni engleski prvak Manchester United spreman je platiti čak 60 miliona eura za kupnju napadača madridskog Atletica i argentinske nogometne reprezentacije Sergija Agüera (21).

Manchester United je prodajom Cristiana Ronalda (24) Real Madridu utržio 94 miliona eura i sada se sprema uložiti u pojačanja koja bi adekvatno zamijenila Portugalca.

Marca tako piše da je jedan od pozitivnih faktora za United u cijeloj priči što brigu oko Agüerova ugovora vodi menadžerska agencija IMG s kojom klub s Old Trafforda ima dobar odnos.

Španjolski dnevnik dodaje da bi Manchester United mogao imati žestoku konkurenciju u gradskom rivalu Cityju, budući da su oba kluba spremna platiti atronomske odštete za kupnju argentinskog napadača. Naime Agüerov ugovor s Atleticom istječe u lipnju 2012. godine, a već ranije su iz Atletica najavili da ga nemaju namjeru prodati.

Jedino što u tom slučaju preostaje zainteresiranim stranama je pozvati se na klauzulu u Argentičevom ugovoru, prema kojem je on slobodan napustiti klub u slučaju isplate 60 miliona eura odštete.