Nogomet
13

Mannequin Challenge osvaja fudbalski svijet: "Ledeni" Ronaldo, Nijemci, Španci, Vardy...

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Mannequin Challange je "osvojio" svijet i sve više ga koriste najpoznatije fudbalske reprezentacije svijeta. Svoj video napravili su i LeBron James te njegovi saigrači i to, ni više ni manje, nego u Bijeloj kući. A sve je počelo u učionici srednje škole na Floridi.

"Naša prijateljica Emili je hodala ispred nas u učionici i zaledila se. Naš prijatelj Alaynah joj je rekao: 'Hej, izgledaš kao lutka'. Onda su se moje prijateljice Jasmine i Breoona pridružile Emili i počele praviti lude poze, a onda je prijatelj Deryk kazao da svi uradimo taj izazov. Potom smo sve snimili", kazala je Jasmine Cavins iz Edward H. White srednje škole na Floridi.

Srednjoškolci nisu mogli ni naslutiti da će, recimo, Jamie Vardy proslaviti gol protiv Španije u sinoćnjem meču u Mannequin Challenge fazonu.

Isto tako, nisu mogli zamisliti da će cijela ekipa Španije nakon meča pridružiti se timovima koji su prihvatili Mannequin Challenge.

No, Vardy i Španija samo su zadnji u nizu. Ranije su to činili Nijemci čiji je Mannequin Challenge možda i najbolji od svih poznatih reprezentacija svijeta. Ogroman broj ljudi se nalazi na videu u jednom restoranu i svi su uspjeli zauzeti specifičnu pozu i ostati "zaleđeni".

Teamabend. #MannequinChallenge #DieMannschaft #Rom

Videozapis objavljuje Die Mannschaft (@dfb_team)

Mannequin Challenge nije zaobišao ni Bijelu kuću u Washingtonu, a uradili su ga igrači aktuelnog prvaka NBA lige Cleveland Cavailersa predvođeni LeBronom Jamesom prilikom prijema kod Baracka Obame.

Sjajan video napravili su uposlenici i komentatori ESPN-a Fernando Palomo, Andrés Agulla, Ricardo Ortiz i legendardni argentinski napadač Mario Kempes koji radi kao analitičar na ESPN-u.

Cristiano Ronaldo i njegovi saigrači iz reprezentacije Portugala također su snimili video, a glavna uloga je naravno kapiten ove reprezentacije Ronaldo koji stoji na sredini svlačionice u donjem rublju pri čemu pokazuje svoje mišiće.

A, ponavljamo, sve je počelo u učionici srednje škole na Floridi.

Mannequin Challenge je počeo u novembru i vidjet ćemo koliko će trajati.