Borba za Evropu
66

Manijaci žele "ofanzivu" na Bijeljinu: Snaga grupe se pokazuje u zadnjim utakmicama

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Manijaci, popularna navijačka grupa FK Željezničar, oglasila se putem Facebooka te je pozvala navijače da u što većem broju odu na gostovanje Radniku i pomognu Plavim da dođu do izuzetno važne pobjede.

Za Željezničar je ovo veoma važna utakmica u kojoj bi pobjeda značila ovjeru plasmana u evropska takmičenja, a direktni konkurent je upravo Radnik. Stoga je podrška navijača neophodna, poručuju Manijaci, čije saopćenje prenosimo u cjelosti.

"Ovo je utakmica protiv direktnog konkurenta u kojoj bismo pobjedom potvrdili izlazak u Evropu i zato moramo otići u što većem broju kako bismo ispratili i ovo gostovanje kako dolikuje našoj grupi.

Obično se snaga jedne grupe pokazuje u zadnjim utakmicama, gdje se troše posljedni atomi snage. Mi ne smijemo podbaciti, jednostavno se moramo pokazati u boljem svjetlu od igrača i pokazati svima da je naša ljubav prema ovom klubu i grupi neprocjenjiva.

Prošlo gostovanje u Bijeljini je bilo izuzetno brojno, tražilo se mjesto više u autobusu, zato nema razloga da se još jednom tamo ne pojavimo u što većem broju i da nosimo Plave sve do pobjede", navode se u saopćenju.

Za ovu utakmicu organizovan je prijevoz po cijeni od 18 KM, dok ulaznica košta 5 KM. Uplatu je moguće izvršiti u petak od 18 do 20 u prostorijama udruženja navijača.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 17:00 sati