Susret posljednjeg kola
106

Manijaci pozivaju na derbi: Borac je pljačkom podigao pehar, puna Grbavica je vid bunta i inata

E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometaši Željezničara će u nedjelju u posljednjem kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica dočekati Borac, a u taboru Plavih se nadaju da će Dolina ćupova biti krcata.
Iz kluba sa Grbavice su jučer pozvali navijače da dođu u što većem broju kako bi Željezničar postao najposjećeniji bh. klub ove sezone.

Naime, trenutni lider je Sarajevo na čijim domaćim utakmicama ove sezone na stadionu "Asim Ferhatović Hase" je bilo ukupno 112.150 gledatelja, a Željezničar je na drugom mjestu sa 102.404 gledatelja, te je jasno da Plavima za izbijanje na lidersko mjesto treba 9.747 gledatelja na Grbavici u nedjelju.

Danas su se oglasili i Željini vjerni navijači Manijaci, koji su također pozvali sve navijače da dođu na Grbavicu, a uz "pobjedu" u brojnosti na tribinama nad ljutim gradskim rivalom su istali još jedan motiv za dolazak na utakmicu.

"U nedjelju nas čeka posljednja ovosezonska utakmica na Grbavici. Dolazi nam ekipa koja je već digla trofej prvaka Bosne i Hercegovine. Ekipa koju ne možemo nazvati šampionima, već samo klubom koji je zauzeo prvo mjesto na tabeli zahvaljujući sudijskoj lakrdiji koja se više i ne može nazvati krađom, već pljačkom. To je tek jedan od povoda zašto u nedjelju moramo napuniti stadion. Važno je da se pošalje slika pune Grbavice kao vid bunta i inata prema svemu što vidimo u bh. fudbalu.

Drugi povod zašto Grbavica mora biti puna jeste i taj što i ove godine imamo priliku biti najposjećeniji stadion u BiH. Ne bi bilo nikakvo čudo da Grbavica rutinski ima najveću posjetu da se na njoj gledao kvalitetan fudbal, ali ove godine to ima poseban značaj jer smo na Grbavici gledali grčevitu borbu za opstanak. Velika je to stvar na koju svaki Željin navijač treba biti ponosan. Nismo zakazali onda kada bi mnogi posustali, pa idemo to krunisati punim stadionom protiv Borca. Idemo ponovo praviti redove za karte!", poručili su Manijaci.

Susret Željezničar - Borac se igra u nedjelju na stadionu Grbavica s početkom u 17 sati.