Jasni stavovi
154

Manijaci poslali poruku novim čelnicima FK Željezničar

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Najvatreniji navijači FK Željezničar Manijaci danas su uputili saopćenje za javnost povodom imenovanja novog rukovodstva tima s Grbavice.

U poruci novim članovima Upravnog i Nadzornog odbora FK Željezničar ističu kako su sportski rezultati, transparentno i legalno poslovanje te nastavak razvoja infrastrukture ključna očekivanja Udruženja navijača.

"Udruženje će u narednom periodu aktivno pratiti rad novoizabranog UO i NO te ispunjavati svoju misiju pružanja podrške i obavezu korektivnog djelovanja na sva dešavanja u klubu. Također, naglašavamo da nam je sasvim jasno ko je zapravo i kako birao nove strukture kluba i očekujemo iskreniji i pošteniji odnos, a ne mazanje očiju raznim procedurama. Udruženje nije bilo, niti će biti, dio samokreiranih podjela među Željovcima, koje nanose samo štetu našem klubu. Naš jedini interes je isključivo i samo Željezničar", poručili su Manijaci.

Također, navedeno je kako su u prošlosti cijenili i podržavali sve uspješne projekte i realizirane aktivnosti, ali i da su kritikovali sve propuste prethodne uprave.

"Isti odnos imat ćemo i prema novoj upravi i jedino mjerilo za našu podršku bit će postignuti rezultati na terenu i van njega. Stručni, a ne podobni ljudi u upravi i administraciji te kvalitetni igrači imperativ su koji mora biti ispunjen. Za dobrobit našeg Želje, pozivamo sve navijače, simpatizere i one kojima je plava boja srcu, da već na prvoj utakmici proljetnog dijela prvenstva u Bijeljini pokažemo kako se bodri svoj klub i budemo primjer jedinstva te bezuslovne i bezrezervne ljubavi prema historiji i tradiciji koja ulazi u 98. godinu", stoji u saopćenju.