Istaknute riječi i boje
621

Manijaci jednom od najoriginalnijih parola prozvali NS BiH na čelu sa Vicom Zeljkovićem

H. H.
Parola Manijaka na utakmici protiv Posušja (Foto: Klix.ba)
Parola Manijaka na utakmici protiv Posušja (Foto: Klix.ba)
Najvatreniji navijači FK Željezničar, popularni Manijaci, sjajnim izdanjem na utakmici protiv Posušja (1:1) obilježili su 35. rođendan grupe, a iskoristili su priliku da ponovo prozovu Nogometni savez BiH.
Osim sjajne koreografije, bakljade i dimne zavjese koju su priredili na južnoj tribini, u jednom trenutku su podigli i parolu u znak protesta prema NS BiH na čelu sa Vicom Zeljkovićem.

"A u savezu, sve kukavica do kukavice", pisalo je na paroli Manijaka, dok su četiri slova u posljednjoj riječi bila obojena u plavu i crvenu (boje banjalučkog Borca), te je na taj način apostrofirano ime Vice Zeljkovića.

Originalna poruka privukla je dosta pažnje i naišla je na odobravanje publike na Grbavici, nakon što su Manijaci nedavno otvoreno poručili da su im "dušmani iz Nogometnog saveza BiH nanijeli mnogo nepravde i svojski se trudili da pokleknu".

Inače, nogometaši Željezničara i Posušja remizirali su na Grbavici rezultatom 1:1 u okviru posljednjeg 19. kola jesenjeg dijela šampionata, čime su Plavi propustili priliku da se dodatno približe vodećim ekipama.