Zaorila se i himna
189

Manijaci impresionirali koreografijom na startu derbija: Jalija za Željezničar navija

D. P.
Sarajevska jalija za Željezničar navija (Foto: I. Š./Klix.ba)
Sarajevska jalija za Željezničar navija (Foto: I. Š./Klix.ba)
Navijači Željezničara na južnoj tribini pripremili su koreografiju u čast novog sarajevskog derbija koji se igra na stadionu Grbavica, a ona je istaknuta već na samom startu utakmice.

Željezničar i Sarajevo od 20 sati igraju treći ovosezonski sarajevski derbi. U prve dvije utakmice obje ekipe zabilježile su po jednu pobjedu rezultatom 3:0, a vidjet ćemo da li će večeras neka od ekipa ostvariti drugi trijumf u derbijima ove sezone.

Utakmica se igra u sjajnoj atmosferi na stadionu Grbavica pred navijačima oba tima, za razliku od posljednjeg duela kada je gostujućim navijačima uskraćeno pravo dolaska odlukom MUP-a Kantona Sarajevo.

Na samom početku utakmice Manijaci su priredili koreografiju na južnoj tribini i tako uljepšali dekor večerašnje utakmice.

U pitanju je zaista prelijepa koreografija Manijaka na kojoj je ispisano "Jalija za Željezničar navija", uz simbol glavnog grada naše zemlje.

Vatrena atmosfera osjetila se i prije početka utakmice, a dok su nogometaši izlazili na teren. Cijeli stadion, makar onaj plavi dio, u glas je zapjevao svojevrsnu himnu "Grbavica" i tako najavio derbi.

Stadion je ispunjen do posljednjeg mjesta, makar ako računamo broj puštenih ulaznica u prodaju i nadamo se da će atmosfera biti prava sportska, kakva i dolikuje najvećoj utakmici bh. nogometa.