Odličan početak
162

Maneu je za prvi gol u Bayernu trebalo pet, a štoperu De Ligtu samo dvije minute

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Nogometašu iz Senegala Sadiju Maneu trebalo je samo pet minuta da postigne prvi gol za Bayern, a uradio je to s bijele tačke u prijateljskom meču protiv DC Uniteda u kojem je njegov tim slavio rezultatom 6:2, a gol na prvom meču postigao je i Matthijas de Ligt.

Već na samom početku susreta sviran je kazneni udarac za Bayern, a nakon što je preuzeo odgovornost, Mane je loptu poslao u lijevu stranu i iako je golman pročitao njegovu namjeru, nije uspio zaustaviti snažan udarac.

Samo sedam minuta nakon toga Sabitzer pogađa za 2:0, da bi rezultat prvog poluvremena postavio Gnabry golom u 44. minuti i to nakon asistencije Manea.

Uspio je Bayern preko De Ligta i Zirkzeea u 47. i 51. minuti postići još dva gola, s tim da je štoper iz Nizozemske nakon samo dvije minute na terenu postigao prvi gol za svoj tim, Lehland je smanjio na 5:1, zatim Ku-DiPietro na 5:2, da bi konačnih 6:2 postavio Muller golom u drugoj minuti sudijske nadoknade.

De Ligt i Mane su ovog ljeta stigli u Bayern kao velika pojačanja, a podsjećamo, klub je napustio prvi napadač i najveća zvijezda Robert Lewandowski koji je karijeru nastavio u Barceloni.