Riješili problem
68

Mane otkrio kako se suočio sa Salahom: Pitao me zbog čega sam ljut, bilo je neobično

K. H.
Mohamed Salah i Sadio Mane (Foto: EPA-EFE)
Mohamed Salah i Sadio Mane (Foto: EPA-EFE)
Napadač Liverpoola Sadio Mane otkrio je način na koji je riješio nesporazum koji je imao sa saigračem Mohamedom Salahom nakon utakmice protiv Burnleyja u 4. kolu.

Mane se u jednom trenutku naljutio na Salaha jer je bio sebičan i nije mu dodao loptu da iz bolje situacije pokuša postići gol, a njegova reakcija brzo je postala viralna i mnogi svjetski mediji pisali su o svađi dva sjajna napadača Redsa.

Mane je u razgovoru za Canal Plus otkrio šta se tačno dogodilo i kako je tekao njihov razgovor.

"Poslije meča sam se suočio sa Salahom, a on me pitao: 'Sadio, zbog čega si tako ljut?'. Odgovorio sam mu da mi je morao dodati loptu, jer sam bio u puno boljoj poziciji, a on je rekao da me nije vidio i da moram biti svjestan kako nema ništa protiv mene. Ja sam to znao, ali mi je njegova reakcija svejedno bila neobična", istakao je Mane.

Nakon toga Mane je otkrio da je dobio poziv od Kloppa da popričaju o tom događaju, a da je njemački stručnjak bio pozitivno iznenađen kada mu je Senegalac otkrio da su razjasnili stvari.

"Rekao sam mu da smo riješili problem i razjasnili stvari, a on je time bio prijatno iznenađen", otkrio je Mane.

Liverpool nakon osam odigranih kola ima toliko pobjeda i ubjedljivo je prvi na tabeli Premiershipa. U narednom kolu igraju protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu.