Nema više prepreka
57

Mane oduševljen dolaskom u Bayern: Pravi klub u pravo vrijeme, znao sam da su dobar izbor

K. H.
Sadio Mane (Foto: Twitter)
Sadio Mane (Foto: Twitter)
Senegalski nogometaš Sadio Mane priznaje da nije previše razmišljao kada je čuo za ponudu Bayerna te da smatra da je njegov prelazak iz Liverpoola u ovaj njemački klub "prava odluka u pravo vrijeme".

On će u ukupnom transferu vrijednom blizu 40 miliona eura obući dres prvaka Njemačke, a otkrio je i kako se odlučio za prelazak u Bayern te da ga nijedna druga ponuda nije zanimala.

Također je rekao da mu se svidio sportski projekat kluba i da mu se sviđa što se Bayern uvijek bori za trofeje.

"Kada mi je agent prvi put rekao za interesovanje Bayerna, bio sam oduševljen. Odmah sam se tamo vidio, a za mene je to pravi klub u pravo vrijeme. Menadžer je rekao da ima i drugih ponuda, ali istog trenutka sam osjetio da je Bayern pravi izbor. Svidio mi se sportski projekat ovog kluba", rekao je Mane i dodao:

"Bayern je jedan od najvećih timova na svijetu i uvijek se bori za trofeje. Dakle, dolazak u ovaj klub je dobra ideja i prava odluka."

Mane je u Bayern stigao iz Liverpoola za 32 miliona eura plus maksimalno devet miliona eura bonusa. Očekuje se da će Senegalac potpisati ugovor do 2025. godine, a da će ga klub službeno predstaviti danas.

Prošle sezone je u svim takmičenjima za Liverpool odigrao 51 utakmicu. Postigao je 23 gola i tome dodao pet asistencija. Mane je u Liverpool stigao 2016. godine iz Southamptona u transferu vrijednom 41,2 miliona eura.