Nema sumnje
29

Mane o izboru za Zlatnu loptu: Oprosti, Van Dijk, ali Messi je najbolji na svijetu

N. K.
Sadio Mane (Foto: EPA-EFE)
Sadio Mane (Foto: EPA-EFE)
Senegalski napadač Sadio Mane (27) nema sumnje kada je riječ o najboljem igraču na svijetu, iako je za njega izbor težak budući da s Virgilom van Dijkom, jednim od kandidata za Zlatnu loptu, dijeli svlačinoicu u Liverpoolu.

Naime, Mane se priče o osvajaču Zlatne lopte dotakao nakon što je u FIFA-inom izboru za najboljeg nogometaša dobio glas od Barcelonine zvijezde Lionela Messija.

"Kada Messi glasa za tebe, to je sjajan kompliment. Ukoliko pogledate odakle dolazim, to pokazuje kako sam dogurao poprilično daleko. Virgil je veliki igrač, sjajan. Ipak, oprosti, Virgile, ali Messi mora biti ispred", rekao je Mane.

Podsjetimo, Van Dijk je u FIFA-inom izboru za najboljeg igrača završio odmah iza Messija, dok je holandski štoper ranije proglašen najboljim u UEFA-inom izboru.

Prednost Van Dijka je sjajno odigrana prošla sezona u kojoj je Liverpool osvojio Ligu prvaka, ali i odličan početak nove, u kojoj se Redsi nalaze na vrhu tabele Premiershipa.

S druge strane, Messi također iza sebe ima odličnu sezonu u kojoj je postigao veliki broj bitnih pogodaka pa će biti zanimljivo ko će na kraju osvojiti Zlatnu loptu.