Premiership
36

Mane i Firmino za pobjedu Liverpoola, Alissonova greška umalo koštala Redse

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Liverpoola nastavila je s pobjedama u novoj sezoni engleskog Premiershipa, a oni su u meču 4. kola porazili Leicester sa 2:1 te nakon prva četiri kola imaju maksimalnih 12 bodova.

Ekipa Jurgena Kloppa sjajno je otvorila meč, pa tako već u 4. minuti stvaraju prvu veliku priliku, no udarac Firmina brani Schmeichel. Na odbijenu loptu natrčao je Salah, ali propušta veliku priliku i loptu umjesto u mrežu šalje pored gola.

Ipak, Redsi su brzo stigli u prednost. Robertson je u desetoj minuti sjajno probio po lijevoj strani, dodao je loptu do Manea, a ovaj krilni napadač ubojito matira Danca na golu Lisica i donosi prednost Liverpoolu.

Tempo igre je nakon toga malo opao, pa sljedeću priliku bilježimo u 24. minuti kada Alisson brani udarac Graya, a kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena, Firmino nakon kornera koristi asistenciju Millnera i pogađa za 2:0.

Drugo poluvrijeme Liverpool je većinom kontrolisao stečenu prednost, a onda u 63. minuti golman Alisson pravi veliku grešku, pokušava driblati jednog igrača Leicestera, gubi loptu, a nakon toga lopta dolazi do Rachid Ghezzala koji smanjuje na 2:1 i vraća nadu domaćim navijačima.

Taj pogodak dao je snage i motivacije Leicesteru da do kraja meča pokuša stići do drugog pogotka i jednog boda, ali Klopp je izmjenama donio dodatni kvalitet svojoj ekipi, odmakao je protivnika od kaznenog prostora i Liverpool je upisao četvrtu pobjedu u ovoj sezoni.