Premiership
9

Mane donio pobjedu Liverpoolu, Begovićev Bournemouth poražen od Watforda

Piše: E. B.
Mane postiže odlučujući pogodak (Foto: EPA)
Mane postiže odlučujući pogodak (Foto: EPA)
Današnjim utakmicama od 16 sati nastavljeno je 2. kolo engleskog Premiershipa.

Liverpool se namučio protiv Crystal Palacea na Anfieldu, ali je uspio nekako doći do pobjede minimalnim rezultatom 1:0. Pogodak odluke uz mnogo sreće postigao je Mane u 73. minuti susreta.

Watford je gostovao na Dean Courtu i nadigrao Bournemouth reultatom 2:0. Asmir Begović je morao po loptu u svoju mrežu u 73. minuti kada je pogodak postigao Richarlison, te u 86. minuti kada ga je matirao Capoue.

Southampton je zamalo prokockao sigurnu pobjedu kod kuće protiv West Hama. Gosti su igrali sa igračem manje od 33. minute kada je direktan crveni karton dobio Arnautović, a nakon 38 minuta domaćin je vodio rezultatom 2:0 pogocima Gabbiadinija (11.) i Tadića (38.). Chicharito je sa dva pogotka u 45. i 74. minuti izjednačio na 2:2, a u 90+1. minuti penal za domaću ekipu je realizovao Austin za konačnih 3:2.

WBA je slavio u Burnleyu (1:0) pogotkom Robson-Kanua iz 71. minute. Samo 12 minuta kasnije strijelac pogotka je dobio crveni karton zbog namjernog udaranja laktom.

Leicester je savladao Brighton rezultatom 2:0. Pogotke za nekadašnje prvake Engleske postigli su Okazaki u 1. i Maguire u 54. minuti susreta.