Bundesliga
12

VIDEO / Mandžukić makazicama srušio bivši klub

Totalsport
Mandžukić nije proslavio gol (Foto: AFP)
Mandžukić nije proslavio gol (Foto: AFP)
Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić spektakularnim je pogotkom otvorio Bayernu put do slavlja u prvoj utakmici 22. kola Bundeslige. Bavarci su kao gosti s 2-0 savladali Mandžukićev bivši klub Wolfsburg…

Najvažniji se trenutak utakmice na Volkswagen Areni dogodio u 36. minuti. Toni Kroos je iskosa s lijeve strane izveo slobodan udarac. Poslao je loptu na drugu stativu, Bastian Schweinsteiger ju je spustio glavom, a Mandžukić je makazicama desnom nogom, s otprilike sedam metara, matirao bivšeg suigrača Diega Benaglija. Hrvatski reprezentativac iz poštovanja prema bivšem klubu nije slavio pogodak, ali su ga domaći navijači, unatoč tome, pri izlasku iz igre u 83. minuti ''nagradili'' zvižducima.

Mandžukiću je ovo bio 15. prvenstveni pogodak ove sezone i njime je ponovno samostalno preuzeo prvo mjesto na listi strijelaca.

U samoj završnici utakmice Thomas Müller je s desnog krila pronašao usamljenog Arjena Robbena pred golom, a Holanđaninu nije bilo teško pogoditi za konačnih 2-0. Treba istaknuti da Bayern u pet proljetnih kola nije primio nijedan gol, a ovom je pobjedom pobjegao na velikih plus 18 Borussiji Dortmund koja tek treba odraditi obavezu u 22. kolu.

Bundesliga, 22. kolo:

Wolfsburg - Bayern 0-2 (Mandžukić 36, Robben 90+2)

Redoslijed: 1. Bayern 57, 2. Borussia Dortmund 39 (-1), 3. Bayer Leverkusen 38 (-1), 4. Eintracht 37 (-1)… 12. Wolfsburg 26…