City zabilježio najuspješniji start
0

Mancini: Želim ostati na vrhu, kao i s Interom

Sarajevo-x.com
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini uživa na vrhu tabele Premiershipa i namjerava tamo i ostati.

Osim toga, Mancini nastoji da njegov tim igra kao milanski Inter u vrijeme dok ga je on vodio.

"Ako želimo ostati prvi moramo nastaviti pobjeđivati. Dva naslova s Interom osvojio sam upravo tako što bismo zasjeli na vrh nakon 6-7 kola i ostali tu do kraja", kaže Mancini za britanski tabloid The Sun.

"Ja bih najradije da čitavu sezonu vodimo sa šest-sedam bodova prednosti, ali opet, najvažnije je na kraju biti prvi", dodao je italijanski stručnjak.

"Građani" su zabilježili sedam pobjeda i remi, što je njihov najbolji start u sezoni ikad. Subotnja uvjerljiva pobjeda nad Aston Villom pokazala je da City može bez Carlosa Teveza, bez ikakvih problema.

Sljedeći izazov za City je sutrašnja utakmica na Etihad stadionu protiv Villareala u Ligi prvaka. Jedan bod u prve dvije utakmice u tom takmičenju ih je stavio u neizvjestan položaj i pobjeda im je prijeko potrebna.

"Ne mislim da će biti lako, ali samo nam pobjeda donosi dobre šanse za prolaz dalje. Prvi put igramo Ligu prvaka i znamo da ponekad možemo izgubiti. No, imamo još četiri utakmice u grupi", kazao je Mancini.

"Imao sam sličnih situacija u Ligi prvaka s Interom, ali tada smo barem redovno prolazili u drugi krug, iako je poslije toga bilo teško. Sad mi je cilj sa Cityjem proći u narednu fazu takmičenja u Ligi prvaka. Popravili smo se u Premiershipu, sada to želimo i u LP", dodao je italijanski strateg.