Nogomet
0

Mancini: Želim biti selektor Italije, Balotelli rizikuje karijeru

Klix.ba
Roberto Mancini (Foto: EPA)
Roberto Mancini (Foto: EPA)
Talijanski nogometni stručnjak Roberto Mancini je otkrio da bi želio postati selektor reprezentacije Italije, a govorio je o budućim zvijezdama Azzurra, kao i o "zločestom" Mariju Balotelliju.

"Mnogo je razloga zbog kojih bih volio biti selektor reprezentacije Italije. Imamo mnogo talentovanih igrača koji će biti odlični u godinama koje dolaze, a to su Domenico Bererdi, Federico Bernardeschi, Dederico Chiesa, Gianluigi Donnarumma, Manuel Locatelli i Roberto Gagliardini", izjavio je Mancini u intervjuu za Corriere dello Sport.

Potom je govorio o kontroverznim Mariju Balotelliju, koji je trebao biti jedna od zvijezda, ali ponovo ima problema nakon što je postao član Nice.

"Marija poznajem dobro, dao sam mu priliku da debituje u Seriji A dok smo bili u Interu, a onda sam ga odveo u Manchester City. On je dobar momak, ima zlatno srce, a bio je veoma kvalitetan kad je debitovao. Također, bio je dobar u Manchesteru, postizao je golove, a s njim smo osvojili gotovo sve. Ne znam šta se dogodilo s njim, razočaran sam. Rizikuje karijeru koja je mogla biti sjajna. Mario je vršnjak mog sina, razgovarao sam s njim nekoliko puta i nadao se da će razumjeti. Možda i razumije, ali je mlad i pravi greške. Nogomet je poput života, morate biti ljubazni, lijepo se ponašati prema saigračima i protivnika. Postoje pravila koja treba poštovati, a morate biti uporni u teškim trenucima. Prije svega, trebate imati dovoljno kreativnosti da se izrazite. Svi koji su dovoljno sretni da igraju nogomet trebaju u njemu uživati", rekao je iskusni trener.