Prvi put od septembra
0

Mancini: Tevez bi mogao zaigrati protiv Chelseaja

Totalsport
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Roberto Mancini, menadžer nogometaša Manchester Cityja, naznačio je kako bi se argentinski napadač Carlos Tevez mogao naći u kadru ekipe za sljedeću prvenstvenu utakmicu protiv Chelseaja koja se igra 21. marta.

Zaigra li u toj utakmici, bio bi to prvi Argentinčev nastup u ekipi nakon septembra i svih disciplinskih prekršaja koje je počinio. Nakon što se prošlog mjeseca vratio iz Argentine, Tevez je redovito trenirao i odigrao dvije utakmice za rezervnu ekipu, a u jednoj od njih je i zabio gol.

"Vidjet ćemo sljedeće sedmice. Zavisi od Carlosa. Ukoliko će biti spreman, onda će vjerovatno konkurirati za tu utakmicu, ali ovisit će to o mnogim stvarima", rekao je Mancini.

Nakon poraza od Swanseaja 1-0 prošlog vikenda, City je ispustio prvo mjesto na tabeli. Prestigao ga je gradski rival United za jedan bod. U četvrtak će ''građani'' ugostiti Sporting u uzvratnoj utakmici osmine finala Europa lige, u kojoj će pokušati nadoknaditi zaostatak 1-0 iz prvog susreta.

Tevez sigurno neće konkurirati za tu utakmicu, jer nije prijavljen za Europa ligu. Mogao bi taj susret propustiti i vezni igrač Gareth Barry, koji se muči s povredom leđa.

"Gareth ima problem s leđima već 20 dana, ne može dobro trčati. Vjerovatno će mu trebati još dva ili tri dana odmora. Igrači nisu roboti, potreban im je odmor", veli Mancini.