Očekuje se rješenje
6

Mancini pristao preuzeti reprezentaciju Italije, problem ugovor sa Zenitom

Klix.ba
Roberto Mancini (Foto: EPA-EFE)
Roberto Mancini (Foto: EPA-EFE)
Talijanski nogometni stručnjak Roberto Mancini prihvatio je ponudu Nogometnog saveza Italije (FIGC) da preuzme seniorsku reprezentaciju, ali je problem njegov ugovor s ruskim Zenitom.

Mjesto selektora Azzurra je ostalo upražnjeno nakon što je otkaz dobio Giampiero Ventura, a privremeno je tim preuzeo selektor U21 reprezentacije Luigi Di Biagio, koji je bio na klupi tokom prijateljskih utakmica protiv Argentine i Engleske.

Tokom vikenda je saopćeno da je Carlo Ancelotti odbio ponudu da preuzme reprezentaciju Italije, a Gazzetta dello Sport i Corriere dello Sport prišu da će Mancini postati selektor Italije.

Zvaničnici FIGC-a Alessandro Costacurta i Gabriele Oriali su razgovarali s Mancinijem više od dva sata u njegovom domu u Rimu, a on je spreman prihvatiti ponudu. Savez mu je ponudio četverogodišnji ugovor i 4 miliona eura godišnje.

Jedini problem je Mancinijev ugovor sa Zenitom, ruskim klubom čiji predsjednik nije sretan zbog činjenice što Talijan namjerava otići. Ipak, Mancini je uvjeren da može pronaći rješenje te će se vratiti u Rusiju kako bi vodio Zenit u posljednje dvije utakmice sezone protiv Lokomotiva i Ska-Khabarovsk, a potom ponovo otputovati u Italiju na nove razgovore.

Očekuju se potpisivanje ugovora i zvanično saopćenje saveza, a to će se dogoditi prije 20. maja.