Samo riječi hvale
312

Mancini pohvalio Džeku: Fantastičan je napadač, jedan od najboljih u Evropi

Klix.ba
Mancini i Džeko (Foto: AFP)
Mancini i Džeko (Foto: AFP)
Selektor Italije i bivši menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini imao je samo riječi hvale za bh. napadača Edina Džeku koji je nedavno postigao nova dva pogotka u Ligi prvaka.

Džeko je bio jedan od ključnih igrača Manchester Cityja u sezoni 2011-12 kada su prvi put nakon 44 godine osvojili titulu prvaka Engleske, a mnogi su mišljenja da ga Mancini nije dovoljno dobro koristio i da je Džeko mogao puno više pokazati u dresu Cityja.

Ipak, sadašnji selektor Italije smatra da je Džeko fantastičan napadač i da je jedan od najboljih u Evropi.

"Džeko je fantastičan napadač, jedan od najboljih u Evropi. Brojke su na njegovoj strani, uvijek postiže dvocifren broj pogodaka", kazao je Mancini.

Mancini je rekao da Džeko ima izražen osjećaj za gol, dodao je da pravi greške kao i svi drugi napadači, ali da je jedan od najboljih u Seriji A i Ligi prvaka.

"Ima osjećaj za postizanje pogotka, ali također je važan i za postavljanje igre, zna odigrati loptu i čini sve da njegov tim dobro igra. Bio je jedan od ključnih igrača u sezoni kada smo osvojili titulu. Sigurno da i on nekada napravi poneku grešku, kao i svi napadači, jer ne postoji igrač koji realizuje deset šansi od njih deset. Edin je jedan od najboljih igrača u Seriji A i Ligi prvaka", istako je selektor Italije.

Džeko je ove sezone postigao pet pogodaka u Ligi prvaka, dok je u dresu Rome u Seriji A postigao dva pogotka i ima dvije asistencije.