Togoanac pobjesnio
0

Mancini optužio Adebayora da glumi povredu

Totalsport
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Veze između togoanskog napadača Emmanuela Adebayora i menadžera Manchester Cityja Roberta Mancinija definitivno su popucale nakon što je trener optužio nogometaša da je izmislio povredu, piše News of the World.

Bijesnog Adebayora su navodno morali zadržavati saigrači kako ne bi napao Mancinija kad ga je ovaj optužio za glumatanje. Incident se dogodio uoči prošlosedmične utakmice Premiershipa protiv Blackburna (1-1).

Kako bi dokazao da je doista potrgao mišić, Adebayor je, potvrdio je NOTW-u neimenovani izvor, na sljedeći trening donio Manciniju snimak svoje povrijeđene noge.

"Zaiskrilo je između njih dvojice. Nema ništa gore od menadžera koji optužuje igrača za izmišljanje povrede. Adebayor možda nije igrao dobro, ali nije tako neprofesionalan da bi glumio povredu. Bio je bijesan", kazao je izvor iz kluba.

Napetost između Adebayora i Mancinija postoji praktično od dolaska Talijana u decembru prošle godine, a ove je sezone eskalirala. Najprije je Togoanac izgubio živce kad ga je trener odlučio ostaviti na klupi u 1. kolu Premierlige protiv Tottenhama nakon čega je najavio i kako napušta Eastlands. To se, ipak, do kraja prijelaznog roka nije dogodilo, ali ni odnosi između dvojca očito nisu postali ništa bolji.