Nagovijestio Tevezov ostanak
1

Mancini: O prodaji nekih igrača razmišljat ćemo na kraju sezone

FENA
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini nagovijetio je mogućnost ostanka Carlosa Teveza u klubu i u narednoj sezoni.

Argentinski napadač zimu je proveo u domovini, ali je nakon povratku u Englesku postigao četiri gola u dvije utakmice. Italijanski trener tvrdi da više nije u svađi s njim.

"Sve što se dogodilo je prošlo. On nema problema na treningu niti u svlačionici", izjavio je Mancini za "The Sun".

Italijan je također kazao da bi klub mogao prodati Marija Balotellija, ali je dodao da će s odlukom sačekati do kraja sezone.

"Nakon završetka sezone vidjet ćemo šta raditi s nekim igračima. Mislim da je sada najbitnije da mislimo o preostale četiri utakmice", kazao je Mancini.

U međuvremenu, veznjak Nigel De Jong pohvalio je Tevezov doprinos u borbi kluba za naslov prvaka nakon pobjeda nad West Bromwichom i Norwichom.

"Bilo ih je uživanje gledati", izjavio je De Jong povodom uspješnog nastupa Teveza i njegovog sunarodnjaka Sergija Aguera u meču protiv Norwicha.

"Kada igrate iza njih, vidite kako djeluju zajedno, kako se kreću i razigravaju jedan drugog. Nisu u pitanju samo njih dvojica, tu su i ostali igrači u timu", kazao je Holanđanin, koji je dodao da je timu potrebno više opcija u napadu u sezoni u kojoj se bori na tri fronta.

"Imamo veliku ekipu i za to ima razlog. To nas sve drži 'naoštrene' do kraja sezone, jer su i u ovim posljednjiom utakmicama svi i dalje u igri. Ovaj put tu su bili Carlos i Sergio, ali sljedeće sedmice može biti Edin Džeko ili neko drugi", kazao je.

De Jong tvrdi da utrka za naslov prvaka neće biti završena dok ne bude odigran i gradski derbi u kojem će City dočekati United.

"Nakon dvije utakmice u kojima smo postigli deset golova podigli smo samopouzdanje. Još ništa nije gotovo. Borit ćemo se do kraja. Znamo da će biti teško, moramo biti realni, ali ništa nije nemoguće. Ne odlučujemo više sami o sebi. Igramo protiv njih na svom terenu i možemo smanjiti zaostatak. Vidjet ćemo šta će se dogoditi", kazao je De Jong.