Nastavak dobre igre
16

Mancini: Nije bilo lako izjednačiti i preokrenuti rezultat, ali pokazali smo karakter

Piše: E. M.
Roberto Mancini (Foto: E. M./Klix.ba)
Roberto Mancini (Foto: E. M./Klix.ba)
Roberto Mancini, selektor reprezentacije Italije, na konferenciji za novinare je kazao da je reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala dobru utakmicu, ali da su i oni pokazali karakter.

"Napravili smo stepenicu više, nije bilo lako izjednačiti, a zatim povesti i pobijediti. Nismo bili dobro povezani na različitim mjestima terena u prvom poluvremenu i mogu biti zadovoljan nakon svega. Dobro su nas pritisnuli u prvom poluvremenu. Iako smo bili dobro postavljeni i to se može desiti. Momci su bili koncentrirani, rizikovali smo s protunapadima, ali smo bili pravi u drugom poluvremenu”, kazao je Mancini.


Dodao je da je naša reprezentacija odigrala dobru utakmicu te da su očekivali pritisak na terenu.

"Odigrali ste dobru utakmicu, i prije utakmice smo znali da ste odlična momčad. Utakmica protiv Finske je bila vaš trenutak slabosti, a večeras ste odigrali odličnu utakmicu. Mi smo pokazali karakter nakon slabog prvog poluvremena”, dodao je selektor Italije.


Još je kazao kako ne mogu uvijek očekivati pobjedu koju bi počeli s golom prednosti, ali da je naša reprezentacija bila vedrija, pa možda i fizički jača ekipa.

"Ne može se uvijek pobjeđivati s golom prednosti na početku. Nekada morate gubiti pa napraviti preokret. Bili su bolji, vedri, ali danas nam se desilo da smo u prvom poluvremenu bili slabi. Najbitnije je da smo prvi, a svi ostali iza nas. Sada dolaze golovi od napadača. Nije to što želim, ali sve će doći na svoje", kazao je Mancini.

Pred kraj konferencije je kazao da su prekasno pritisnuli našu reprezentaciju te da su na kraju utakmice odigrali bolju igru na terenu.


Svojoj reprezentaciji je dao pozitivnu ocjenu s obzirom da su prije godinu dana bili demoralizirani, ali da moraju nastaviti raditi jer će na Evropskom prvenstvu ići ispočetka.