Teško mu palo ispadanje
8

Mancini na udaru kritika zbog sramotnog poteza, nije želio ispratiti meč do kraja

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometna reprezentacija Saudijske Arabije večeras je završila svoj nastup na Azijskom kupu, pošto je zaustavljena u osmini finala takmičenja.

Bolja je od Saudijaca bila selekcija Južne Koreje nakon velike borbe i penal-drame, a mnogo se u Saudijskoj Arabiji sada priča o gestu Roberta Mancinija prije samog kraja utakmice.

Naime, selektoru Saudijske Arabije je očito teško pao poraz njegovog tima i eliminacija, pa je teren napustio prije izvođenja posljednjeg penala Korejanaca.

Mancini se u tunel stadiona zaputio kada je njegov nogometaš Ghareeb promašio jedanaesterac u četvrtoj seriji, nakon čega je Hwang imao priliku pogoditi za prolazak Korejanaca dalje.

To je i učinio, no Mancini je već bio u svlačionici što je izazvalo ljutnju javnosti u Aziji koja ovo smatra sramotnim potezom jer slavni Italijan nije pokazao poštovanje prema protivniku, ali ni prema svojim igračima.

Inače, Saudijci su bili pred prolaskom u četvrtfinale u regularnih 90 minuta jer su vodili golom Radifa od 46. minute, a poraza je Južnu Koreju spasio Gue-Sung u 99. minuti.

Na kraju su Korejanci slavili nakon penala s 4:2 i prošli u četvrtfinale.