Potrošili 600 miliona funti
0

Mancini: Na raspolaganju imam mali izbor igrača

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini izazvao je čuđenje novinara kada je na konferenciji za medije u utorak izjavio da ima problema s kratkim igračkim kadrom za predstojeće susrete.

Najbogatiji klub na svijetu i momčad u koju je najviše uloženo u posljednje tri godine izgleda ima problema s kratkom klupom. Tako barem tvrdi menadžer Manchester Cityja Talijan Roberto Mancini.

"Svi misle da imamo puno igrača, ali ja na raspolaganju imam 19 igrača plus golmane što i nije tako puno, zar ne", upitao je novinare Mancini uoči utakmice polufinala Carling Cupa koju City u srijedu igra protiv Liverpoola.

"Ako nam se dogodi peh da imamo tri ili četiri ozlijeđena igrača, kao što je trenutno slučaj, onda smo u problemima i uprava je toga svjesna. Prije tri tjedna nismo imali ozlijeđenih i sve je bilo u redu, a sada su Kolo i Yaya Toure otišli na Afrički Kup Nacija, pa uz one koji se oporavljaju od povreda imam manjak u momčadi, a pred nama su ključne utakmice u borbi za naslov prvaka. Još ranije sam najavio da će decembar i januar biti ključni mjeseci u lovu na prvo mjesto", tvrdi Mancini.

Podsjetimo, od dolaska Sheikha Mansoura 2008. godine u klub, Manchester City je na igračka pojačanja potrošio preko 600 miliona funti.