Pokazivanje finansijskih mišića
59

Mancini hoće Hazarda, Cavanija, Modrića, Van Persieja i Rooneyja

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: Arhiv/AFP)
Roberto Mancini (Foto: Arhiv/AFP)
Engleski je tabloid Daily Mirror na svome internetskom portalu objavio vijest da Manchester City i ovog ljeta konkurentima namjerava ukrasti igrača za puno preko 100 miliona funti...

"Svoje će finansijske mišiće Roberto Mancini opet pokazivati tokom ljetnoga prijelaznog roka", piše dnevni list navodeći da je Talijan odlučan pojačati ekipu mladim belgijskim ofanzivnim veznjakom iz Lillea, Edenom Hazardom.

"Obožavam ga. S obzirom na njegove tehničke kvalitete, idealno bi se uklopio u našu ekipu", rekao je Mancini o nogometašu čiji bi transfer ovog ljeta mogao vrijediti 35 miliona funti.

Mirror također piše da Talijan i dalje želi Luku Modrića i Edinsona Cavanija, za koje bi morao isplatiti po 35 miliona funti. Napad bi također volio ojačati najboljim premierligaškim strijelcem Robinom van Persiejem, koji godinu dana prije isteka ugovora vrijedi oko 25 miliona eura. Naposljetku, ne bi imao ništa protiv dovođenja - Waynea Rooneyja.

"Kojeg bi igrača iz Manchester Uniteda najradije kupio? Rooneyja! I Ryana Giggsa kada bi mogao igrati još pet ili šest sezona", rekao je Mancini zaključivši:

"U deset posljednjih godina Manchester United, Liverpool i Arsenal potrošili su puno više novca nego City".