Euro 2012
6

Mancini: Balotelli je zasjenio Rooneyja

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: AFP)
Mario Balotelli (Foto: AFP)
Priliku da prokomentariše pobjedu Talijana nad Engleskom u četvrtfinalu Evropskog nogometnog prvenstva dobio je i čovjek koji, za razliku od talijanskog selektora Cesarea Prandellija, cijelu sezonu mora "trpiti" Marija Balotellija – Roberto Mancini.

Menadžer Manchester Cityja izjavio je da su Azzurri u potpunosti zaslužili prolaz u polufinale Eura nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca (4-2) bili bolji od Engleza. Također, istaknuo je da je njegov klupski napadač, kontroverzni Mario Balotelli, u potpunosti nadigrao prvu "violinu" engleskog nogometa – Waynea Rooneyja.

"Mislim da mnogi ne shvataju koliko je Balotelli dobro odigrao protiv Engleske. Našao se u pet ili šest vrlo dobrih prilika, ali je imao i malo nesreće da nije zabio. Ako ga uspoređujete s Rooneyjevom izvedbom, u potpunosti ga je nadigrao. Napadača Uniteda nismo mogli vidjeti do trenutka kada su se izvodili jedanaesterci. Mario je sjajan napadač i moramo ga podupirati do kraja", rekao je talijanski stručnjak na klupi engleske ekipe.