Daily Mail
0

Manchesteru za Vidića nude 25 miliona funti

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nemanja Vidić, 27-godišnji srpski nogometni reprezentativac i odbrambeni stub Manchester Uniteda, ove se sezone i definitivno promovisao u nogometnu zvijezdu.

Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson smatra ga jednim od temelja njegove pobjedničke ekipe, a jedna od mnogih pohvala stigla je u obliku nagrade Vidiću za najboljeg igrača engleskog prvenstva. Tu odluku je nedavno donio žiri Barclaysa, glavnog sponzora Premier lige, sastavljen od predstavnika Engleskog nogometnog saveza, medija i navijača.

Nije stoga ni čudo da je Vidić interesantna "lovina" na evropskom nogometnom tržištu, a engleski Daily Mail navodi da je klub s Old Trafforda primio ponudu u obliku 25 miliona funti.

Isto tako se u tekstu donosi tekst po kojem su Barcelona i Milan dva kluba koja se kriju iza te cifre, makar španski mediji navode da je u istom redu i madridski Real, koji je, po povratku Florentina Pereza na mjesto predsjednika, upleten u gotovo svaki aktuelni mogući transfer u Evropi.

Vidićev agent je, pak, nagovijestio da nema namjere uletjeti u bilo kakav posao koji seli nogometaša s Old Trafforda, a istog je mišljenja i trener Alex Ferguson koji je veliki zaštitnik ovog 27-godišnjeg nogometaša.