Potpisao do 2026.
25

Manchester United zvanično potvrdio prvo pojačanje u novoj eri kluba s Ten Hagom

D. P.
Malacia je stigao kao posebna želja Ten Haga (Foto: Manchester United)
Malacia je stigao kao posebna želja Ten Haga (Foto: Manchester United)
Mladi nizozemski nogometaš Tyrell Malacia novi je član Manchester Uniteda u čije redove dolazi iz Feyenoorda, potvrđeno je na stranicama slavnog engleskog kluba.

Malacia (22) postao je prvo pojačanje Uniteda u novoj klupskoj eri koja je otpočela dovođenjem nizozemskog stručnjaka Erika ten Haga na čelo kluba.

Očekuju se brojna pojačanja iz nizozemskog nogometa, a Tyrell Malacia je prvi u nizu. Riječ je o vrlo brzom lijevom beku kojeg krasi prodornost i pregled igre.

Malacia je potpisao ugovor s klubom do 2026. godine, a United ga je platio 15 miliona eura uz potencijalna dva na račun bonusa.

"Nevjerovatan je osjećaj potpisati za Manchester Uniteda. Imamo izvrsnog menadžera poput Erika ten Haga koji će nas voditi. Znam jer sam igrao protiv njegovih ekipa u Erediviziji. Sada sam spreman kako bih se fokusirao na budućnost u Unitedu i pomogao mom novom klubu", poručio je Malacia.

Mladi nogometaš je kompletnu dosadašnju karijeru proveo u matičnom Feyenoordu čiju je čuvenu omladinsku školu prošao. Već je postao standardni reprezentativac Nizozemske.