Ten Hag traži pojačanja
70

Manchester United želi Arnautovića, očekuje se dolazak Rabiota

D. B.
Manchester United priprema poboljšanu ponudu za napadača Bologne Marka Arnautovića, a dobra vijest za Crvene vragove je i pristanak Juventusa da proda Adriena Rabiota.

Menadžer Uniteda Erik ten Hag želi ponovo sarađivati s Arnautovićem koji je član Bologne od prošle godine. Sada ga čeka veliki korak u karijeri, a to je transfer na Old Trafford.

Bologna je odbila ponudu od 9 miliona eura te očekuje više novca, a u Unitedu se pripremaju da "odriješe kesu". Arnautovićev agent je tokom vikenda potvrdio da Crveni vragovi žele dosvesti njegovog klijenta.

Ten Hag i Arnautović su ranije sarađivali u Twenteu, a 33-godišnji Austrijanac je prošle sezone u 34 utakmice postigao 15 golova za Bolognu. Dok je igrao za Inter u Italiji, 2010. godine je osvojio trostruku krunu.

Osim toga, britanski i italijanski mediji javljaju da je Juventus pristao prodati Adriena Rabiota Manchester Unitedu. Rabiot se Staroj dami pridružio 2019. godine kada je stigao iz PSG-a. U 129 nastupa za Bianconere postigao je šest golova.