Pojačava se "otpremnina"
3

Manchester United zbog Maguirea ima čist gubitak od vrtoglavih 102,5 miliona eura

N. K.
Harry Maguire (Foto: EPA-EFE)
Harry Maguire (Foto: EPA-EFE)
Odlazak Harryja Maguirea (30) iz Manchester Uniteda do kraja augusta još nije definitivno propao budući da su pregovori štopera s West Hamom obnovljeni i postoje šanse da budu uspješno okončani, javlja danas The Sun.
Iako su dva kluba odavno sklopila dogovor za visinu obeštećenja (35 miliona eura), Maguire se nije uspio dogovoriti vezano za platu.

Naime, West Ham mu je nudio četvorogodišnji ugovor vrijedan 140.000 eura sedmično, što je za oko 81.500 eura manje od onoga što ima garantovano u Unitedu.

Manchester je odlučio pogurati cijelu priču tako što bi isplatio razliku za preostale dvije godine ugovora (oko 7 miliona eura), ali Maguire je ubijeđen da bi mogao izboriti bolje uslove ukoliko bi otišao kao slobodan igrač.

The Sun piše kako nije isključeno da bi United mogao pojačati tu cifru koja bi išla kao neka vrsta "otpremnine" pa bi Maguire tako ukupno izbio vrtoglav iznos novca iz Unitedove kase.

United je platio 87 miliona eura obeštećenje Leicesteru za Maguirea, potom je za plate u ove četiri godine potrošio 42,5 miliona eura, dok za "otpremninu" neće potrošiti manje od 8 miliona eura.

Kada se od ukupnog potrošenog novca oduzme novac dobijen od vjerovatnog transfera u West Ham, čisti gubitak Uniteda na Maguireu je 102,5 miliona eura.