Premiership
0

Manchester United u posljednjim sekundama izgubio dva boda protiv Leicestera

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Manchester Uniteda izgubila je dva boda u posljednjim sekundama meča protiv Leicestera, a konačni rezultat meča glasio je 2:2.

Prvu priliku na meču imao je Manchester United u drugoj minuti, ali udarac Smallinga otišao je preko gola, da bi tri minute nakon toga Lingard šutirao s nekih 20-ak metara, ali Schmeichel brani njegov udarac.

Isti igrač i u 11. minuti pokušao je savladati danskog golmana, a kazna za promašaje stigla je u 27. minuti. Mahrez je asistirao Vardyju, a brzonogi Englez loptu šalje u gol za vodstvo svoje ekipe od 1:0.

Primljeni pogodak kao da je probudio Manchester United koji je odmah krenuo po poravnanje, a u 40. minuti Juan Mata najbolje se snašao u kaznenom prostoru Lisica i loptu poslao u mrežu za 1:1.

Na početku drugog poluvremena i jedna i druga ekipa imale su po jednu veliku priliku. Prvo je Fuchs propustio postići pogodak nakon što je ostao sam na drugoj stativi, a njegov udarac izblokirao je jedan igrač Crvenih đavola na gol-liniji, da bi u nastavku akcije Martial izašao sam ispred gola Schmeichela, ali je šutirao preko gola.

Crveni đavoli do pogotka i preokreta su stigli u 60. minuti susreta. Večeras sjajni Juan Mata šutirao je iz slobodnog udarca s nekih 18 metara, a njegov udarac koji je prebacio živi zid bio je nezaustavljiv za golmana Leicestera.

Leicester je nakon toga ostao s igračem manje i kada su svi očekivali kraj susreta, tačnije u 94. minuti, Harry Maguire iskoristio je centaršut s lijeve strane i loptu poslao u mrežu Manchester Uniteda za veliko slavlje domaćih navijača.

Tabela: