Žele Osvalda Nicolasa Gaitana
0

Manchester United traži spas kod Ruija Coste

Totalsport
Osvald Nicolas Gaitan
Osvald Nicolas Gaitan
Ove sezone Manchester United pokazuje dosta slabosti koje su se najviše reflektirale u Ligi prvaka. Naime, ove se sezone aktuelni viceprvak nije uspio plasirati niti u osminu finala.

Na tom putu su mu se ispriječili Basel i Benfica, a upravo kod ove zadnje ekipe pokušava njihov trener Alex Ferguson potražiti spas. Tokom grupe C te su dvije ekipe odigrale dvije neodlučene utakmice. Na Luz stadionu u Lisabonu je završilo 1-1, a na Old Traffordu 2-2, a izgleda kako su tada i uspostavljeni kontakti dvaju stručnih stožera.

Recimo da je Benfica doživjela određeni procvat u posljednje dvije sezone, otkada je na dužnost sportskog direktora kluba došao proslavljeni portugalski nogometaš Manuel Ruis Costa.

Interes Manchester Uniteda ide prema 23-godišnjem Argentincu Osvaldu Nicolasu Gaitanu, a željni su još jednog veznjaka, godinu dana starijeg Španca Javija Garcije.

Inače, zasad je poznato da Gaitana United može dobiti tek na kraju ove sezone, a Benfica im je na stol stavila cijenu od čak 25 miliona funti.