Finansijski stabilni
2

Manchester United sprema revoluciju i velika pojačanja kada prođe kriza u svijetu

K. H.
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer potvrdio je da se klub nalazi u odličnoj finansijskoj situaciji te da čitav klub želi biti spreman kako bi se što lakše vratili na vrh svjetskog nogometa.

Manchester United zbog dobre situacije u klubu neće poslati radnike na prinudni odmor, a pored toga planiraju dovesti i pojačanja u narednom periodu.

"Nogomet će se u jednom trenutku vratiti u normalu i važno je biti spreman kada se to desi. Želimo biti najbolji u svemu, a sada imamo priliku diskutovati o svemu - o igračima, planovima, procjenama šta nam je potrebno te da pogledamo neke stare utakmice", kaže trener Manchester Uniteda.

On je nakon toga rekao da će pojedini klubovi biti prinuđeni da prodaju igrače i da će Manchester United to pokušati iskoristiti.

"Nakon toga, moramo razmišljati o tržištu. Ko zna kako će klubovi izgledati nakon ovoga? Koji klubovi će morati prodavati igrače? Moguće da ćemo biti u situaciji da to iskoristimo, Manchester United je veliki klub i finansijski je stabilan", poručio je menadžer Crvenih đavola.

Tim s Old Trafforda trenutno zauzima peto mjesto na tabeli Premiershipa sa tri boda manje od Chelseaja koji je na četvrtom mjestu.