Premiership
2

Manchester United slavio u West Bromwichu pogocima Lukakua i Lingarda

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Manchester Uniteda upisala je 13. pobjedu u 18. kolu engleskog Premiershipa, a Crveni đavoli slavili su protiv WBA rezultatom 2:1.

Manchester United u vodstvo je stigao u 27. minuti. Rashford je sjajno centrirao s lijeve strane, a najviši u kaznenom prostoru WBA bio je Lukaku koji glavom postiže gol za vodstvo svoje ekipe.

Crveni đavoli su iskoristili šok domaćih igrača pa su samo osam minuta nakon toga postigli i drugi pogodak. Mata je dodao loptu do Lingarda čiji udarac pogađa jednog igrača domaće ekipe, vara Fostera i završava u mreži za vodstvo od 2:0.

U drugom poluvremenu ekipa Jose Mourinha čuvala je stečenu prednost, a neizvjesnost u utakmicu vratio je Barry u 77. minuti. WBA je nakon toga svim silama krenuo prema golu Manchester Uniteda kako bi stigli do poravnanja no nisu imali previše prilika tako da se ekipa s Old Trafforda kući vraća s tri boda.

Nakon 18 odigranih kola Manchester United se nalazi na drugoj poziciji s 41 osvojenim bodom, dok je WBA ostao na 19. poziciji i na svom kontu ima 14 osvojenih bodova.

Tabela: