Nogomet
10

Manchester United savladao Middlesbrough i konačno se popeo na peto mjesto

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Manchester United je savladao Middlesbrough u gostima rezultatom 3:1 u 29. kolu engleskog Premiershipa.

Crveni đavoli su se na taj način konačno pomakli sa šestog mjesta i popeli na peto zamjenivši mjesta sa Arsenalom.

Na početku susreta golman domaće ekipe Valdes je bio izuzetno raspoložen.

Najprije je u 8. minuti Rashford izašao sam pred njegov gol, ali je španski golman fantastično reagovao i spasio svoju mrežu.

Potom je u 23. minuti Valdez uvezao dvije fantastične odbrane u jednom napadu. Najprije je odbranio šut iz peterca Rashfordu, a potom i Valencijin šut iskosa nakon odbijene lopte.

Ipak, nakon tačno pola sata igre Valdes je bio nemoćan. Young je ubacio sa liejev strane na drugu stativu, a tamo je Fellaini rutinski ubacio loptu u mrežu. Valdes je kumovao kod ovog gola pogrešnom procjenom leta lopte, te Belgijancu nije bilo teško postići pogodak.

United je udvostručio prednost u 62. minuti susreta. Nakon brzog kontranapada Lingard je fantastičnim šutem sa dvadesetak metara "skinuo paučinu" iz rašlji Valdesovog gola.

Middlesbrough je smanjio rezultat u 77. minuti nakon katastrofalne greške Smallinga koji je promašio loptu u svom petercu, te je Gestede pogodio kroz De Geine noge za 2:1.

Konačnih 3:1 postavio je Valencia u 90+3. minuti nakon što je Valdes napravio nevjerovatnu glupost i poklonio loptu Ekvadorcu koji se sa njom ušetao u gol.

Ovo je Unitedu bila 600. pobjeda u Premiershipu od njegovog osnivanja i prva je ekipa koja je došla do ove cifre.