27. kolo
10

Manchester United razbio Watford i došao do pete pozicije u Premiershipu

F. Z.
Manchester United bolji od Watforda (Foto: EPA-EFE)
Manchester United bolji od Watforda (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Uniteda dočekali su danas na svom terenu u 27. kolu engleskog Premiershipa ekipu Watforda, a domaćin je upisao ubjedljiv trijumf rezultatom 3:0.

U prvom poluvremenu utakmice na Old Traffordu nismo vidjeli mnogo prilika. Aaron Wan-Bissaka je loše šutirao iskosa s desne strane u 17. minuti susreta. Velikih prilika nije bilo sve do 40. minute, a onda je Maritn Atkinson dosudio jedanaesterac za domaće nakon prekršaja Bena Fostera.

Bruno Fernandes je šutirao i donio prednost Manchester Unitedu u 42. minuti. Isti igrač mogao je povisiti vodstvo domaćih u 45. minuti, ali je šutirao pored desne stative gola gostiju.

Nogometaši Watforda uspjeli su zatresti mrežu domaće ekipe u 53. minuti, ali je pogodak Troya Deeneya Atkinson poništio nakon konsultacija s VAR sobom. Pet minuta kasnije bilo je 2:0 za domaće. Foster je odbranio udarac Anthonyja Martiala, a nakon što se lopta vratila Francuzu sjajno je reagovao i prebacio golmana Watforda.

Treći pogodak United je postigao u 75. minuti susreta. Fernandes je ovaj put asistirao, a Mason Greenwood je matirao nemoćnog Fostera. Ostalo je do kraja utakmice na Old Traffordu 3:0 za domaće.

U drugom susretu koji je odigran u 15:00 sati nogometaši Wolverhamptona slavili su na domaćem terenu protiv Norwicha rezultatom 3:0. Golove su postigli Diogo Jota u 19. i 30. te Raul Jimenez u 50. minuti utakmice.

Manchester United nakon današnje utakmice ima 41 osvojen bod i zauzima peto mjesto na tabeli Premiershipa. Tottenham je šesti s bodom manje, a isto toliko ima i sedmi Sheffield United. Wolverhampton je osmi s 39, a Burnley deveti s 37 osvojenih bodova. Deseti Everton i 11. Arsenal imaju 36, odnosno 34 osvojena boda, a u 17:30 sati igraju međusobni duel na Emiratesu.

Norwich je posljednji sa svega 18 bodova, a 19. Watford ima 24, baš kao i 18. West Ham. Aston Villa je 17. sa 25, dok 16. Bournemouth ima 26 osvojenih bodova.

Tabela: