Nogomet
3

Manchester United priprema novi ugovor za Rooneyja

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: Arhiv/AFP)
Wayne Rooney (Foto: Arhiv/AFP)
Novi engleski prvak Manchester United ponudit će ovo ljeto novi četverogodišnji ugovor svome napadaču Wayneu Rooneyju (27), tvrdi Goal.com.

Engleskom su reprezentativcu preostale još dvije godine aktuelnog ugovora, a posljednjih se sedam dana često spominjao njegov mogući odlazak s Old Trafforda, ponajprije u redove bogatog PSG-a. No, Goal.com tvrdi da United priprema novi ugovor za svoju zvijezdu.

Navodno će klupski čelnici ponuditi 27-godišnjem nogometašu nešto manju plaću od dosadašnjih vrtoglavih 308.000 eura sedmično, tačnije Rooney bi trebao dobiti motivacijski ugovor koji bi mu osiguravao premije ovisno o broju nastupa i postignutih pogodaka. Pitanje je, naravno, što će na to reći igrač i njegov agent Paul Stretford.

I menadžer Uniteda Sir Alex Ferguson nedavno je rekao kako Rooney ostaje na Old Traffordu, a konačna će odluka biti poznata nakon završetka sezone.

Rooney igra u Manchester Unitedu od 2004. godine kada je kao 18-godišnjak došao iz Evertona uz odštetu od 37 miliona eura.