Moguća opcija
13

Manchester United ponovo zainteresovan za Ibrahimovića, u igri i LA Galaxy

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Prema pisanju pojedinih britanskih medija, čelnici Manchester United su ponovo pokazali interes za švedskog nogometaša Zlatana Ibrahimovića te bi mu mogli ponuditi ugovor kad se oporavi.

United je već doveo zamjenu za Ibrahimovića, a to je Romelu Lukaku, koji je stigao iz Evertona. Ipak, Ibra bi mogao dobiti novi ugovor kad se oporavi od povrede iako je ranije najavljeno da je njegovo vrijeme na Old Traffordu prošlo.

Tridesetpetogodišnji Ibrahimović će se oporaviti od teške povrede križnih ligamenata koljena u aprilu naredne godine, a rehabilitaciju obavlja u Carringtonu. Njegov novi ugovor s Unitedom zavisi od učinka 24-godišnjeg Lukakua u narednoj sezoni. Ako menadžer Crvenih vragova Jose Mourinho bude smatrao da njegovom timu treba više golova, okrenut će se popularnom Ibru.

Podsjetimo, United je očajno želio da zadrži Ibrahimovića još jednu sezonu uprkos interesu klubova iz američke MLS lige i kineske Super lige, a onda je uslijedila teška povreda.

Vjeruje se da je Ibrahimović toliko impresioniran brigom Uniteda za njegovo zdravlje da će upravo klubu s Old Trafforda dati prednost iako je za njega trenutno zainteresovan i LA Galaxy.

Ibrahimović je do povrede u protekloj sezoni postigoa 28 golova u svim takmičenjima, a osvojio je i dva trofeja.