|

Manchester United pomaže reprezentaciji beskućnika BiH

Manchester United pomaže reprezentaciji beskućnika BiH
71
A
Anadolija
14.11.2013. u 12:11
15
komentara
71

dijeljenja
Manchester United pomaže reprezentaciji beskućnika BiH
Slavni Fudbalski klub Manchester United pomaže reprezentaciju beskućnika Bosne i Hercegovine u malom fudbalu, a saradnja će biti nastavljena i u narednoj godini, saznaje Anadolija.
"Lindsay Claire, koordinatorica projekta boravila je u našoj zemlji krajem oktobra, gdje smo je upoznali sa načinom rada reprezentacije beskućnika BiH i njenim utjecajem na igrače i društvo. Potom, proteklih dana bili smo u uzvratnom posjetu Engleskoj, tačnije FC Manchester Unitedu. Oni žele pomoći nama, ali i svim zemljama koje imaju reprezentaciju beskućnika", istakao je Elmedin Škrebo, selektor reprezentacije beskućnika BiH.

Reprezentacija beskućnika BiH na proljeće 2014. godine putovat će u Englesku, gdje će imati treninge, odnosno i jednu vrstu edukacije koju će organizirati Fondacija Manchester Uniteda.

"Tom prilikom posjetit ćemo i sve trening kampove koje Fondaciju MU, partner Svjetskog prvenstva za beskućnike (HWC), provodi uz pomoć 10 profesionalnih klubova, članova Premier lige i Championshipa. Tokom narednog posjeta Engleskoj vjerujem da ćemo prikupiti dodatna iskustva potrebna za razvijanje projekta reprezentacije beskućnika BiH“, rekao je Škrebo dodavši:

"Prije svega, naš cilj u 2014. godini je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Čile. Vjerujem da ćemo uspjeti sakupiti finansijska sredstva, te da će i četvrta generacija reprezentacije beskućnika BiH na dostojanstven način prezentirati svoju zemlju. Bilo bi zaista lijepo da u narednoj godini imamo dvije reprezentacije koje će igrati na Mundijalima, Zmajeve u Brazilu i nas, njihove vjerne navijače, na šampionatu u Čileu“.

Reprezentacija beskućnika BiH u junu ove godine osvojila je drugo mjesto na Evropskom prvenstvu održanom na Goethe trgu u Minhenu (Njemačka). Prema riječima selektora Škrebe, i nova četvrta generacija igrača ima kvalitet, pa se nada, odu li na SP, da i u Čileu mogu jurišati na medalju.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...