Nogomet
0

Manchester United odigrao bez golova protiv Hull Cityja, Stoke i Everton remizirali

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Odigrane su još dvije utakmice 23. kola engleske Premier lige. Manchester United je odigrao neočekivano bez golova sa Hull Cityjem, dok su Stoke City i Everton meč završili rezultatom 1:1.

Manchester United je na Old Traffordu ugostio do ovog kola fenjeraša engleske nogometne elite, ekipu Hull Cityja. Prije šest dana ova dva rivala su odmjerili snage u Liga kupu. Hull je na svom terenu slavio rezultatom 2:1, ali su eliminisani zbog trijumfa Crvenih vragova u prvom dvoboju od 2:0.

Sada su motivi bili drugačiji. Izabranici Josea Mourinha težili su da osvoje kompletan plijen kako bi se uključili u borbu za Ligu prvaka.

Igrao se 15. minut kada je Zlatan Ibrahimović dobro šutirao, ali je Jakupović sjajno intervenisao i izbio loptu u korner. Domaći su željeli da što prije dođu do prednosti.

U 42. minuti Pogba se našao „oči u oči“ sa Jakupovićem koji ponovo fantastično brani. Nakon prvih 45 minuta ostalo je 0:0.

U nastavku dvije dobre šanse za domaće imao je Rashford. Međutim u oba navrata kao pobjednik je izašao švicarski golman bh. porijekla Eldin Jakupović.

U 73. minuti Mata je pokušao postići pogodak iz izgledne prilike. No, nije bio precizan. Crveni vragovi nisu uspjeli naći put do mreže, ostalo je neočekivanih 0:0.

Stoke i Everton su stanovnici sredine tabele, a domaći su u dvoboj ušli dosta ofanzivno. To su konkretizirali već u 7. minuti kada je mrežu Karamela pogodio Crouch za 1:0.

Igrači Evertona su nakon primljenog pogotka pokušavali doći do poravnanja. Sve do 41.minute nisu uspjevali, a onda je Coleman pogodio za 1:1. To je bio rezultat prvog dijela.

U drugih 45 minuta nije se dešavalo ništa značajnije i rezultat je ostao nepromijenjen.