Nogomet
0

Manchester United odgodio Van Gaalovo imenovanje

Totalsport
Luis van Gaal (Foto: AFP)
Luis van Gaal (Foto: AFP)
Manchester United je u četvrtak trebao imenovati holandskog stručnjaka Louisa van Gaala za novog menadžera svoje ekipe, ali je odgodio tu akciju kako ne bi remetio pripreme holandske reprezentacije, koju Van Gaal vodi kao selektor.

Van Gaal se nalazi u Amsterdamu, u kojem će Holandija u subotu odigrati prjateljsku utakmicu protiv Ekvadora u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo.

Manchester United je već dogovorio saradnju sa renomiranim 62-godišnjim stručnjakom, ali je odgodio njegovo službeno imenovanje za iduću sedmicu, kakao bi Van Gaal mogao na miru obavljati svoj posao u holandskoj reprezentaciji.

Van Gaal još uvijek nije definirao svoj stožer na Old Traffordu, ali britanski mediji prenose kako je voljan sarađivati s legendarnim Velšaninom Ryanom Giggsom, koji je u završnici prvenstva obnašao dužnost igrača i privremenog menadžera, nakon smjene Davida Moyesa.

Nekadašnji holandski reprezentativac Patrick Kluivert, koji se u ljetu 2012. godine pridružio Van Gaalu u stožeru holandske reprezentacije u svojstvu asistenta, navodno je odlučio da neće krenuti za svojim šefom u Englesku.