Borba za strijelca
0

Manchester United nudi rekordnu odštetu za Villu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U borbu za Davidom Villom (27) uključio se i Manchester United, a realizira li se ponuda o kojoj pišu otočki mediji Valencijin napadač postat će najskuplji nogometaš koji je špansku zamijenio engleskom ligom.

Nakon što je Real Madrid počeo javnu raspravu s Valencijom oko Villine kupovine, u utrku se uključila i Barcelona spremna ponuditi 50 miliona eura. Valencija, kojoj je svaki euro itekako dobrodošao da napuni klupsku blagajnu opterećenu dugovima, raširenih bi ruku mogla dočekati i ponudu “crvenih vragova” koja je još izdašnija.

Naime, Alex Ferguson i ostatak kluba koji je je ove sezone potvrdio naslov najbolje ekipe Premier lige spremni su ponuditi Špancima oko 53 miliona eura. Osim što je u pitanju veći novac u odnosu na onog koji nude Katalonci, Valencija ne bi direktno osnažila suparničke redove, već svojeg najistaknutijeg člana poslala daleko od Primere, što također nije zanemarivo.

Trenutni novčani rekord koji je jedan španski klub dobio za prodaju svog nogometaša u vlasništvu je Real Madrida. Kada je Robinho odlazio u Manchester City u klupsku se blagajnu slilo 38,2 miliona eura. Odluče li se u Valenciji na prodaju Ville u jači klub iz tog grada, rekord će biti "debelo" oboren.

Na kraju još kažimo da Villin aktuelni ugovor s Valencijom ističe u junu 2014.