Rangnick nezadovoljan
23

Manchester United, novi trener i stari problemi: Uopšte mi se nije dopalo ovo što sam vidio

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Menadžer Manchester Uniteda Ralf Rangnick bio je nezadovoljan igrom svojih igrača protiv Newcastlea u susretu koji je završen rezultatom 1:1, a on je rekao da mu se uopšte nije dopalo ono što je vidio od svojih igrača.
Manchester United je od samog početka utakmice imao zaostatak od 1:0 i tek u finišu susreta su golom Cavanija došli do poravnanja, kasnije će se ispostaviti i jednog boda. Njemački stručnjak na klupi Crvenih đavola Ralf Rangnick kaže da njegovi igrači nisu imali dobru energiju i nisu osvajali lopte na sredini terena.

"Uopšte mi se nije dopalo ovo što sam vidio. Nismo kontrolisali utakmicu osim u nekoliko trenutaka. Sve je u energiji, fizičkom stanju i ko osvaja lopte. U svim tim elementima nismo bili u najboljem izdanju, a dobra je stvar jedino to što smo osvojili bod. Učinak mora biti bolji...", kaže trener Manchester Uniteda i nastavlja:

"Morate biti spremni i sposobni da dobijete direktne duele, a to nije bio tako čest slučaj protiv Newcastlea. Kada smo bili u posjedu lopte, imali smo previše dodavanja i previše smo komplikovali."

Dalje je rekao kako njegovi igrači ponavljaju greške iz prošlosti te je rekao da klub poput Manchester Uniteda može i mora igrati bolje.

"Naš najveći problem su bile greške koje smo pravili, a čak i kada smo došli do gola i poravnanja, nismo baš kontrolisali igru i donosili prave odluke. Gubili smo i morali smo više rizikovati, a bili smo dobri u nekim situacijama, uključujući gol. Možemo i moramo bolje", poručio je Rangnick.

Manchester United naredni meč igra protiv Burnleyja u četvrtak, a nakon toga ih očekuje domaći duel protiv Wolvesa.